Creşte impozitul pe apartamente

bloc1
Potrivit ultimei variante a proiectului noului Cod Fiscal, din 2015 impozitul va creşte cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri de peste trei etaje şi opt apartamente şi cu câteva zeci de lei pentru locuinţele din clădirile vechi de peste 30-50 de ani. În schimb, impozitul va fi redus pentru locuinţele ce au suprafaţa construită de peste 150 metri pătraţi.

Noul proiect al Codului Fiscal prevede că fiecare familie care locuieşte într-un apartament dintr-un bloc cu mai mult de trei etaje şi opt locuinţe va plăti de anul viitor cu până la 10 lei în plus faţă de valoarea actuală a impozitului. De asemenea, proprietarii de locuinţe din clădirile vechi de peste 30-50 de ani vor plăti din 2015, un impozit mai mare cu câteva zeci de lei.

Noul proiect de Cod Fiscal elaborat de Guvern nu menţine regula care stabileşte că, pentru o clădire utilizată ca locuinţă şi a cărei suprafaţă construită depăşeşte 150 de metri pătraţi, valoarea impozabilă este majorată cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătraţi sau fracţiune din aceştia. Astfel, proprietarii de case cu suprafaţă mare vor plăti de anul viitor un impozit mai mic comparativ cu cel din prezent, deoarece suma de plată nu va mai creşte în funcţie de acei metri pătraţi care depăşesc suprafaţa totală de 150 metri pătraţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.