40 de delegaţi ai PNL şi PDL din Satu Mare participă la congresul comun de la Bucureşti

Petre-Muresan
2.245 de delegaţi din toată ţara sunt aşteptaţi la congresul comun de sâmbătă, 26 iulie, în cadrul căruia liberalii şi democrat-liberalii sunt chemaţi pentru a aproba statutul noii formaţiuni rezultate în urma fuziunii şi a noii alianţe electorale „ACL PNL-PDL” care va susţine candidatul dreptei la preşedinţie.

Înainte de congresul comun liberalii se vor reunii în Delegaţia Permanentă şi în Congres Extraordinar, iar democrat-liberalii în Convenţii Naţionale extraordinare. Totodată, PDL va aproba şi fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică.

Delegaţia din Satu Mare a pornit azi, 25 iulie spre Bucureşti şi este alcătuită din 40 de membri, câte 20 din partea fiecărei formaţiuni politice. Din delegaţia sătmăreană fac parte: preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, secretarul executiv al formaţiunii politice, Sorin Ghilea, consilierul judeţean democrat-liberal, Adrian Cozma dar şi avocatul Adrian Pop.

„Avem mandat din partea Biroului Permanent Judeţean pentru a vota fuziunea. Acest congres este foarte imporant, deoarece se vor lua hotărâri importante cu privire la cel mai mare partid de dreapta din România. Este un proiect pentru viitorul României”, a declarat liderul PDL Satu Mare.

Romeo Nicoară a subliniat faptul că „delegaţia PNL Satu Mare are mandat să voteze toate proiectele propuse pentru fuziunea cu PDL. Scopul alianţei este de a susţine un singur candidat pe partea dreaptă, în persoana domnului Klaus Iohannis”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.