Sătmăreanul Viorel Buda, audiat ca martor la DNA

BudaViore
Fostul deputat liberal de Satu Mare, Viorel Buda, în prezent membru în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost audiat miercuri, 23 iulie la DNA, în dosarul deschis în urma unei plângeri depuse de deputatul PP-DD, Liliana Mincă, privind fapte de luare de mită şi trafic de influenţă la nivelul CNA.
Tot miercuri, în acelaşi dosar au fost audiaţi şi preşedintele CNA, Laura Georgescu dar şi alţi trei membrii ai instituţiei: Valentin Jucan, Răsvan Popescu şi Christian Mititelu. Viorel Buda, împreună cu ceilalţi membrii ai CNA au fost audiaţi de către procurorii DNA, în calitate de martori. Buda este membru CNA din 20 decembrie 2012.
Preşedinta CNA şi ceilalţi membrii ai instituţiei au fost chemaţi la DNA în urma unei plângeri depuse de deputatul PP-DD, Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă iar în document sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care preşedintele CNA face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptop-uri pentru consiliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.