Gheorghe Ciocan a devenit consilier județean

ciocan-cj
Invocarea unor chichiţe procedurale a întârziat destul de mult validarea social-democratului Gheorghe Ciocan în funcţia de consilier judeţean, ducând la discuţii de câteva zeci de minute în cadrul şedinţei de azi, 21 iulie a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. Dacă iniţial Comisia de validare, prin vocea avocatei Eva Mărginean a invocat faptul că pentru validarea noului consilier era nevoie de avizul fiecărei formaţiuni politice care au alcătuit Uniunea Social Liberală (USL) din partea căreia a candidat la alegerile locale din 2012, ulterior, aceasta a declarat că validarea noului consilier poate fi făcută fără probleme, nefiind nici o oprelişte procedurală.

Între cele două declaraţi au trecut însă mai bine de 30 de minute, timp în care Comisia de validare s-a retras, iar şedinţa a fost suspendată temporar.

Potrivit Evei Mărginean, există avizul PSD şi PC, însă lipseşte semnătura liberalilor. Adrian Ştef a cerut şi poziţia juriştilor din cadrul CJ care au declarat că nu este nevoie de avizul fiecărei formaţiuni politice care au alcătuit USL-ul, din moment ce există semnătura PSD, partid politic din care face parte Gheorghe Ciocan.

Ulterior, mai în glumă mai în serios, preşedintele CJ Satu Mare a declarat că „eu nu mai înţeleg nimic. Mie mi s-a spus că USL a murit. Că nu mai există. Azi mi se spune că USL trăieşte. Pe cuvântul meu, eu nu mai înţeleg nimic”.

După discuţiile purtate timp de câteva zeci de minute, Comisia de validare a anunţat că totul este în ordine, şi că Gheorghe Ciocan poate fi validat în funcţia de consilier judeţean. Şi pentru a fi şi o oarecare opoziţie, cei patru consilieri democrat-liberali prezenţi la şedinţă (Alexandru Panea, Radu Giurcă, Vasile Berinde şi Adrian Cozma) dar şi doi consilieri PNL (Ioan Rus şi Virgil Enătescu) s-au abţinut de la vot. Cu toate acestea Gheorghe Ciocan a fost validat în funcţie. Acesta a depus jurământul, fiind felicitat de către noiii săi colegi.
Gheorghe Ciocan îl înlocuieşte în funcţie pe Ciprian Ardelean după ce acesta a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru.

Noul consilier judeţean este membru marcant al PSD Satu Mare. În perioada 2001-2004, Gheorghe Ciocan a îndeplinit funcţia de prefect al judeţului Satu Mare, iar între 2004 şi 2007 pe cea de vicepreşedinte al CJ. Între 2007 şi 2008 a preluat frâiele CJ. În 2008 a câştigat un fotoliu de deputat în Parlamentul României (2008-2012).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.