Consiliul Județean vrea să cumpere clădirea Academiei Comerciale

Academia Comerciala
Proiectul de hotărâre privind contractarea unui credit de 9 milioane de lei în vederea cumpărării unui sediu pentru Biblioteca Judeţeană şi reabilitarea fostei Şcoli nr. 13 de pe strada Botizului din Satu Mare a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de azi, 21 iulie a Consiliului Judeţean (CJ). Proiectul prevede achiziţionarea clădirii Academiei Comerciale, situată lângă Grădina Romei.
Preşedintele CJ, Adrian Ştef a declarat că problema achiziţionării unei clădiri pentru Biblioteca Judeţeană va fi dezbătută cu toate formaţiunile politice. „Se impune găsirea unei soluţii deoarece actuala clădire a bibliotecii este improprie pentru această instituţie. Biblioteca Judeţeană deţine cărţi de o valoare mare care în prezent sunt depozitate în condiţii precare. Situaţia este destul de dificilă. În prezent, plătim o chirie de 12.000 de euro pe lună. Cu cât rezolvăm mai repede această problemă cu atât putem să amortizăm mai repede investiţia”, a declarat Ştef.
Acesta a subliniat faptul că sunt în discuţie mai multe oferte însă în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre retras de pe ordinea de zi a şedinţei de azi se face referire doar la clădirea Academiei Comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.