Un mal de pământ s-a surpat peste un muncitor (galerie foto)

Muncitor-accident0_resizeMuncitor-accident1_resizeMuncitor-accident2_resize Muncitor-accident11_resize Muncitor-accident10_resize Muncitor-accident9_resize Muncitor-accident8_resize Muncitor-accident7_resize Muncitor-accident6_resize Muncitor-accident5_resize Muncitor-accident4_resize Muncitor-accident3_resize
Pompierii de la Serviciul de Descarcerare din cadrul ISU „Someş” Satu Mare au intervenit azi (18 iulie) după-amiază pentru a salva un muncitor, Ioan Ţânţaş, de 31 de ani peste care s-a surpat un mal de pământ. Acesta făcea săpături la reţeaua de apă-canal de pe Drumul Careiului, lângă Rompetrol.

La faţa locului s-a deplasat atât primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica cât şi directorul SC Apaserv SA, Dan Stegerean, respectiv şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, Dan Gheorghe.

Un bărbat de 31 de ani a fost azi, în jurul orei 12.00, victima unui accident de muncă. Ţânţaş a fost surprins de un mal de pământ de peste doi metri , în timp ce făcea săpături la reţeaua de apă. Potrivit pompierilor bărbatul a fost imobilizat de la coapse în jos.

„Operaţiunea de salvare a fost destul de dificilă având în vedere locul strâmt în care echipajul de la descarcerare trebuia să acţioneze. Până la urmă am reuşit să finalizăm operaţiunea cu bine, iar victima a fost predată unui echipaj de la Ambulanţă”, a declarat inspectorul şef al ISU „Someş” Satu Mare.
După ce a fost scos din canal victima a fost luată în primire de către un echipaj de la Ambulanţă şi transportat la spital pentru efectuarea unor investigaţii. Bărbatul acuza dureri la nivelul picioarelor. Cu toate acestea, ajutat de asistenţi a reuşit să se deplaseze până la targă.

Directorul SC Apaserv SA Dan Stegerean aflat la faţa locului a declarat că lucrarea face parte din cadrul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă-canal şi este executată de o asociere de firme din Satu Mare şi Oradea. Se pare însă că aceştia au subcontractat lucrarea unei firme din Ungaria.

La faţa locului au ajuns şi inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, respectiv un echipaj de la Poliţie care au demarat anchete în acest caz.

Un Comentariu la "Un mal de pământ s-a surpat peste un muncitor (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.