Andrei Bud a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa de Sud

Andrei Bud
Componenţii lotului României la Olimpiada Internaţională de Matematică din Cape Town (Africa de Sud) au cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint, România clasându-se astfel pe locul 11 pe naţiuni. Negreşteanul Andrei Bud a mai „bifat” o performanţă memorabilă, câştigând medalia de argint, la această competiţie.
Vă reamintim că lotul olimpic al României este alcătuit din: Andrei Bud, Ştefan Spătaru, Simona Diaconu, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru. La Olimpiada Internaţională de Matematică din acest an lotul ţării noastre a fost coordonat de profesorii Radu Gologan şi Bogdan Enescu, şi i-a avut ca observatori pe profesorul Mihai Bălună şi pe elevul Omer Cerrahoglu.
La ediţia din acest an au participat peste 500 de concurenţi din 103 ţări.
Andrei Bud are 18 ani, este din Negreşti-Oaş şi este proaspăt absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.
La începutul lunii mai, negreşteanul nostru s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria).

Un Comentariu la "Andrei Bud a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa de Sud"

  1. Pingback: Felicitări Andrei Bud! Negreşteanul a câștigat medalia de argint, la Olimpiada Internațională de Matematică din Cape Town. | Țara oașului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.