SC Anvis ROM SRL şi-a deschis o nouă fabrică la Satu Mare

anvis-satu-mare-16anvis-satu-mare-15anvis-satu-mare-14 anvis-satu-mare-13 anvis-satu-mare-10anvis-satu-mare-01 anvis-satu-mare-02 anvis-satu-mare-03 anvis-satu-mare-04 anvis-satu-mare-05 anvis-satu-mare-06 anvis-satu-mare-07 anvis-satu-mare-08 anvis-satu-mare-09 anvis-satu-mare-11 anvis-satu-mare-12
Unul dintre cei mai mari producători pe plan internaţional de sisteme antivibraţii pentru industria automobilelor, Grupul Anvis, şi-a deschis o nouă locaţie de producţie, care se află în Parcul Industrial Sud din Satu Mare.  Inaugurarea noii fabrici a avut loc azi, 3 iulie în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene dar şi ai reprezentanţilor SC Anvis ROM SRL.

Dintre oficialităţi la deschiderea a noii fabrici au participat reprezentantul Instituţiei Prefectului, Mircea Ciocan, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca.

Potrivit celor declarate în cadrul unei conferinţe de presă organizate înainte de deschiderea oficială, de directorul Florin Popovici, Anvis ROM este, cu cei 202 angajaţi, unul dintre principalii angajatori din municipiul Satu Mare. „Când s-a lansat producţia în 2003, lucrau 26 de angajaţi. În anii următori compania a crescut în mod continuu. Prin construirea fabricii noi, suprafaţa de producţie s-a extins la circa 4.260 de metri pătraţi”, a declarat Popovici. Apoi a urmat tăierea panglicii inaugurale.

Societatea şi-a început activitatea în 2003 având acelaşi profil ca şi în prezent şi a avut sediul pe strada Fagului, nr. 35 pe platforma Autonova. Începând cu anul 2012 conducerea a început acţiunile premergătoare investiţiei. Din 2013 până în aprilie 2014 a fost construită noua fabrică. În prezent, fabrica are o suprafaţă totală de 9.300 de metri pătraţi, din care 8.100 de metri pătraţi zonă de producţie şi 1.200 de metri pătraţi, birouri şi spaţiu administrativ.
Compania a produs în 2013 aproximativ 19.980.000 piese pentru industria auto având clienţi precum Renault, VW, Audi, Porsche şi Daimler. Acum câţiva ani, compania a fost desemnată de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii ca fiind una dintre cele mai de succes firme la nivel naţional. „Suntem mândri de această recunoaştere. Ea demonstrează importanţa locaţiei pentru regiunea din care face parte”, afirmă Florin Popovici.
Grupul Anvis operează la nivel global. Fie că este vorba de suspensii de motor, de transmisie şi de şasiu sau suspensie de ţeavă de eşapament şi amortizoare de vibraţie, piesele Anvis sunt montate pe majoritatea tipurilor de maşină. Domeniul principal de activitate este dezvoltarea sistemelor antivibraţie. Grupul are vânzări de peste 300 milioane de euro în 13 locaţii din lumea întreagă. Expertiza Anvis Group se extinde şi la sectorul industriei de căi ferate. În 2013, grupul Anvis a fost preluat de către Tokai Rubber Industries (TRI). TRI este un lider mondial pe sectorul tehnologiei vibraţiilor auto.

În 2013 Anvis Group a avut o cifră de afaceri de 31,8 milioane de euro şi 202 angajaţi. Potrivit celor declarate de Florin Popovici, până la sfârşitul anului 2016 se are în vedere atingerea cifrei de afaceri de 60 de milioane de euro, iar din 2017, a sumei de 100 milioane de euro pe an. Totodată, până în 2017, fabrica din Satu Mare va avea 500 de angajaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.