Ileana Blidar – candidatul PDL pentru Colegiul 2 Satu Mare

Ileana-Blidar
Reporter: Pentru început vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră. Cine este Ileana Blidar?
Ileana Blidar: Femeie, mamă, soție, economistă și juristă – toate la un loc. Sunt ca oricare sătmărean: cred în Dumnezeu, iar familia mi-e sfântă. Am curajul de a spune și puterea de a face. Experiența de peste 24 de ani în domeniul bancar îmi dovedește statornicia, responsabilitatea lucrului bine făcut și puterea de muncă.

R.: Care sunt motivele pentru care aţi ales să faceţi politică?
I.B.: Sunt mamă. Mă interesează viitorul copiilor mei mai mult decât pe oricine altcineva și astfel îl pot modela. Nu vreau să las un lucru atât de important pe seama celor care ne-au arătat de aproape 25 de ani că nu au făcut nimic pentru județul nostru, ci doar și-au umplut propriile buzunare. Politica are nevoie de oameni profesionişti, interesați de soarta oamenilor, iar eu sunt unul dintre aceștia.

R.: Cum vedeţi rolul femeii în viaţa politică din România?
I.B.: Rolul femeii în viața politică din România este în creștere. Un bărbat politician are în spate o femeie care îl susține. Acum, femeile ies din umbră și îndrăznesc să pășească în spațiul public. Avem nevoie de mai multe femei în viața politică românească. De ce? Pentru că jumătate din populația României este reprezentată în Parlament în proporție de numai 11%. Pentru că avem nevoie de locuri de muncă pentru femei, iar femeile au nevoie de susținere pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. Pentru că femeile din mediul rural trebuie sprijinite pentru a promova tradițiile românești și a dezvolta turismul rural. Pentru că avem încă nevoie de legi pentru ca femeile să nu mai fie despărțite de familie lucrând în străinătate, iar mamele să nu mai fie despărțite de copiii lor care caută un trai mai bun afară. De aceea PDL și-a propus să aducă Europa în fiecare casă. Pentru femei, asta înseamnă să își vadă copiii, soții și frații întorși acasă.

R.: Sunteţi candidatul Partidului Democrat Liberal în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. Care sunt principalele motive pentru care aţi ales să vă înscrieţi în această cursă electorală?
I.B.: PDL reprezintă mai bine interesele persoanelor. PDL are o strategie solidă. Venim cu soluţii. Greutățile ne-au unit și mai mult, suntem o echipă mai bună. Am trecut România prin cea mai grea criză din ultima sută de ani, chiar dacă asta ne-a costat. Ne-am asumat acest lucru pentru că am avut ca obiectiv România. Pentru ca glasul sătmărenilor din Colegiul 2 să se facă auzit în Parlament. Toate zilele de campanie le-am petrecut pe teren – ascultând, punând întrebări, luând notițe. Am strâns păsurile oamenilor, necazurile lor și soluțiile cu care vin la problemele zilnice. Trebuie să fie auziți în Parlament.
Pentru că avem nevoie de locuri de muncă și de investiții – iar aceasta nu o face un guvern de stânga, ci o majoritate de dreapta. Conducerea de stânga a însemnat numai taxe și impozite tot mai mari în ultimii 2 ani pentru fiecare român. Este anormal, în condițiile în care am ieșit din criză. Pentru că România are nevoie de investiții – în drumurile care ne sunt promise la fiecare campanie electorală de PSD și PNL, de îmbunătățirea atragerii fondurilor europene pentru agricultură, să îmbunătățim sistemul de apă și canalizare.

R.: Care sunt principalele atuuri ale omului politic şi al candidatului pentru Camera Deputaţilor, Ileana Blidar?
I.B.: Seriozitatea, competența și dragul de muncă mă recomandă. Vin dintre oamenii de rând și le simt necazurile. Vreau să ajung în Parlament pentru a face treabă. Nu am probleme cu ANI sau DNA, cum are Silaghi. Eu nu fug în Parlamentul European ca să mă ascund şi să am nevoie de imunitate. Nici nu îmi urmăresc interesele fugind de la un partid la altul, cum au făcut ceilalți care vin acum să vă ceară votul.

R.: Care sunt principalele proiecte cu care veniţi în faţa electoratului din Colegiul 2?
I.B.: Programul meu electoral are 5 puncte de la care nu mă voi abate. Sunt omul faptelor, nu al vorbelor:
Sunt omul tău în Parlamentul României – am influență politică, iar alături de colega mea de partid și deputată de Țara Oașului, Andreea Paul, vom face legi bune pentru români.
Am soluţii pentru voi, datorită experienței îndelungi în domeniul economic și a traiului zilnic alături de sătmăreni.
Susţin mediul de afaceri şi crearea de locuri de muncă.
Mă pricep să fac legi bune în Parlament.
Avem aceleaşi valori. Valorile tradiţionale din familie merită să fie transmise în societate. Un popor fără tradiţii este un popor fără viitor. Susțin tradițiile Sătmarului și sunt gata să lupt în Parlamentul României pentru conservarea și promovarea lor. Am ca prioritate grija pentru vestigiile sătmărene, în primul rând pentru Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit.

R.: În opinia dumneavoastră care este acel „plus” de care are nevoie viaţa politică din România? Dar cea din Satu Mare?
I.B.: Viața politică – de femei dibace și harnice, așa cum sunt sătmărencele, și de asumarea răspunderii pentru fiecare faptă și vorbă. De femei cărora nu le este frică de muncă. Parlamentul României înseamnă multă muncă, nu huzur, așa cum au făcut-o până acum deputații Colegiului 2 și cum au de gând să facă în continuare. Viața politică din Satu Mare are nevoie de curaj – să știm că vocea noastră este auzită în toată țară, nu înăbușită de presiunile mafiei roșii, de anii de jug pesedist, așa cum s-a întâmplat până acum.

R.: De la politică vă propun să îndreptăm discuţia într-o altă direcţie. Ce hobby-uri are Ileana Blidar?
I.B.: Lectura, muzica și călătoriile. Lectura îți îmbogățește mintea, muzica te liniștește și îți înalță sufletul. Călătoriile îmi dau șansa de a simți pulsul celor din jurul meu, de a învăța lucruri noi și de a lua aminte la bunele lor practici.

R: La ce vă gândiţi prima dată când spun Satu Mare?
I.B.: Acasă. Aici e ce am mai drag: familia, străbunii, rădăcinile, prietenii, aici mi-am făcut carierea. Aici trăiesc și pentru oamenii pentru care trăiesc vreau să lucrez pentru un trai mai bun. Și aș mai adăuga tradiția, cultura și înțelepciunea care merită să fie cunoscute și promovate în întreaga Românie. Satu Mare în fruntea țării!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.