Poliţist junior

Copii2

Copiii de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată” din Satu Mare au participat azi (8 mai) dimineaţă la o lecţie de educaţie rutieră, desfăşurată în teren. Acţiunea face parte din cadrul proiectului “Poliţist Junior”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Fundaţia “Maria”.

Inspectorul Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti de la Biroul Rutier Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea acestora în evenimente rutiere.

Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniţei, informaţiile teoretice fiind apoi completate de demonstraţii practice. Copiii au traversat strada împreună cu poliţiştii şi educatoarele, fiind corectaţi atunci când au greşit şi încurajaţi atunci când au dovedit spirit de observaţie şi comportament adecvat în trafic.

Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de “Poliţist Junior” şi de a ajuta adevăraţii poliţişti să dirijeze circulaţia, reuşind astfel să înţeleagă mai bine rolul poliţistului rutier în stradă.

Proiectul “Poliţist Junior” se află la a III-a ediţie, în acest an fiind realizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia “Maria”. Activităţile vor continua în perioada următoare, până la sfârşitul anului şcolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.