Peste 14.500 de cereri pentru plata pe suprafaţă aferente anului în curs, preluate de APIA Satu Mare

apia-satu-mare
Până vineri, 25 aprilie la APIA Satu Mare au fost preluate un număr de 14.577 de cereri pentru plata pe suprafaţă (aferente unei suprafeţe de 121.390 hectare) faţă de aproximativ 13.800 de solicitări înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (2013). Anunţul a fost făcut de către directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 28 aprilie la sediul instituţiei pe care o administrează.
La conferinţa de presă, alături de directorul Gabriel Leş au participat şi directorul adjunct al instituţiei, Gheorghe Mihalca, respectiv Viorel Benţe, şef serviciu în cadrul APIA Satu Mare.
Leş a subliniat faptul că până în momentul de faţă APIA a finalizat plăţile către fermieri în proporţie de 99%, rămânând spre soluţionare doar o mică parte dintre solicitări. „În acest an au fost primite 14.577 de cereri de plată pe suprafaţă faţă de aproximativ 13.800 anul trecut. Este de menţionat faptul că deşi numărul cererilor nu a crescut considerabil, suprafaţa cultivată pentru care au fost solicitate subvenţii a crescut cu 30.000 de hectare”, a declarat Leş.
Cu privire la plăţile în domeniul zootehnic, prin prisma unui ordin guvernamental începând din anul acesta va exista un formular unic de cerere, indiferent dacă solicitarea de plată se face pentru ovine, bovine sau caprine. Perioada de preluare a cererilor în domeniul zootehnic este de 18 aprilie-30 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.