PS Iustin Sigheteanul oaspetele Sătmarului, în a doua zi de Paşte (galerie foto)

vizita-sigheteanul-sm08vizita-sigheteanul-sm01vizita-sigheteanul-sm02 vizita-sigheteanul-sm11 vizita-sigheteanul-sm10 vizita-sigheteanul-sm09 vizita-sigheteanul-sm07 vizita-sigheteanul-sm06 vizita-sigheteanul-sm05 vizita-sigheteanul-sm04 vizita-sigheteanul-sm03vizita-sigheteanul-sm12 vizita-sigheteanul-sm18 vizita-sigheteanul-sm17 vizita-sigheteanul-sm16 vizita-sigheteanul-sm15 vizita-sigheteanul-sm14 vizita-sigheteanul-sm13
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” de pe strada Gheorghe Bariţiu din Satu Mare a avut azi, 21 aprilie un oaspete de seamă, în persoana arhiereului vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Prea Sfinţia Sa (PS) Iustin Sigheteanul. Înaltul prelat a venit la Satu Mare pentru a oficia liturghia arhirerească în cea de-a doua zi a Sărbătorilor Pascale. La slujba de azi au participat sute de sătmăreni care au venit să asculte Mărturia Învierii aşa cum este scrisă în Sfintele Scripturi.

Alături de sătmărenii care au venit să asculte cuvintele PS Iustin Sigheteanul s-au aflat şi oficialităţi locale şi judeţene şi anume: prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarii Radu Roca şi Marcela Papici, respectiv europarlamentarul Ovidiu Silaghi.

În predica sa PS Iustin Sigheteanul a vorbit despre semnificaţia Sărbătorilor Pascale pentru întreaga omenire dar şi despre importanţa jertfei supreme săvârşită de Mântuitor care şi-a luat asupra Sa păcatele lumii întregi.

La sfârşitul slujbei, în semn de preţuire pentru cei 20 de ani în care a slujit Biserica Ortodoxă din funcţia de arhiereu vicar, reprezentanţii lăcaşului gazdă i-au dăruit înaltului prelat un frumos buchet de trandafiri albi.

Totodată, edilul municipiul Satu Mare i-a oferit PS Iustin Sigheteanul un portret care îl reprezintă pe înaltul prelat (PS Iustin Sigheteanul) „în semn de preţuire pentru dăruirea cu care slujiţi Sfânta Biserică şi pentru dragostea pe care le-o arătaţi sătmărenilor”, a spus Dorel Coica.

Arhiereul vicar a mulţumit pentru darurile primite, spunând că Sătmarul „prin oamenii săi destoinici şi conducătorii săi credincioşi Dumnezeului Atotputernic şi-au găsit un loc binemeritat în inima mea. Sătmarul este un loc unde vin întotdeauna cu multă bucurie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.