Michael (Power) Mureşan rămâne în continuare în arest

michael-muresan
După ce magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins în şedinţa de 11 aprilie cererea formulată de apărătorul afaceristului sătmărean Michael (Power) Mureşan cu privire la înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de cercetare sub control judiciar, în 14 aprilie inculpatul a contestat decizia judecătorilor.
Contestaţia a fost analizată în şedinţa de miercuri, 16 aprilie, însă magistraţii orădeni au hotărât menţinerea măsurii de arest preventiv atât pentru Michael Mureşan cât şi pentru ceilalţi doi inculpaţi cercetaţi în acelaşi. Este vorba despre fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), Cătălin Dumitru, respectiv fiul acestuia, Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu.
La termenul de miercuri, magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a DNA de menţinere a măsurii de sechestru asigurator asupra unor bunuri ai celor trei inculpaţi, măsură dispusă în faţa de urmărire penală. Cum era de aşteptat, în cursul zilei de azi, 17 aprilie, Michael Mureşan a contestat din nou decizia magistraţilor.
Michael Mureşan este acuzat de faptul că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare, a cărui drepturi litiginoase le-a cumpărat. De asemenea, afaceristul sătmărean mai este acuzat că i-ar fi mituit pe Daniel Bran (276.000 euro) şi pe Nicolae Dragoş (170.000 euro) pentru a intermedia legătura cu fotul vicepreşedinte al ANRP.
Vă reamintim că în data de 21 martie magistraţii orădeni au hotărât cercetarea în arest preventiv a inculpaţilor Michael (Power) Mureşan, Cătălin Dumitru şi Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.