O familie din Tarna Mare oferă primul ajutor consătenilor

prim-ajutor
În urma unui proiect derulat de Crucea Roşie Satu Mare o familie din Tarna Mare va oferi primul ajutor celor aflaţi la nevoie. Familia Paul lucrează în mod voluntar şi a primit un set de echipamente medicale: tensiometru, glucometru şi un aparat de EKG cu servicii de telemedicină. În cadrul proiectului au fost instruiţi, alături de Rodica şi Florin Paul şi alţi zece voluntari din comuna Tarna Mare, oameni care doresc să-şi ajute semenii.

Directorul Organizaţiei de Crucea Roşie, filiala Satu Mare, Rodica Borlan a declarat azi, 16 aprilie că aparatul de EKG primit de către voluntari stochează şi transmite informaţiile înregistrate prin serviciul de telemedicină, către un medic cardiolog din Bucureşti. Specialistul va interpreta graficul înregistrat şi va transmite prin telefon rezultatele în doar câteva minute. Astfel, voluntarii vor putea informa echipajul de pe Ambulanţă cu privire la starea victimei.

Pe lângă voluntari, la prezentarea de azi au participat şi subprefectul Altfatter Tamas care a lăudat această iniţiativă, respectiv primarul din Tarna Mare, Monica Sobius. Potrivit edilului, instruirea voluntarilor este cât se poate de bine venită având în vedere că cel mai apropiat centru SMURD de Tarna Mare este la Gherţa Mare.
Totodată, voluntarii au susţinut şi o demonstraţie practică „victima” fiind chiar unul dintre ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.