MRU: „Putem trimite doi candidaţi în Parlamentul European”

forta-civica
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) a venit azi, 16 aprilie la Satu Mare pentru a lansa candidaturile lui Sergiu Băbăşan petru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2, respectiv a candidaturii prim-vicepreşedintele Forţa Civică Satu Mare, Mihai Huzău, la alegerile europarlamentare. Ambele alegeri se vor desfăşura pe data de 25 mai.
Alături de MRU şi cei doi candidaţi la conferinţa de presă a participat şi secretarul general al formaţiunii politice, Ştefan Pirpiliu.

Mihai Huzău a fost caracterizat de MRU ca fiind „un om care a reuşit într-un timp scurt să facă politică”. Acesta are 25 de ani şi este economist de profesie. „Vreau să reprezint interesele generaţiei mele în Parlamentul European, o generaţie care se confruntă cu o serie de probleme atât în domeniul sănătăţii cât şi al educaţiei. Dacă în Uniunea Europeană media celor care au studii superioare este de 24%, în România acest procent este de aproximativ 14%, ceea ce ne situează la coada Europei”, a declarat Huzău.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, MRU a vorbit despre importanţa alegerilor europarlamentare subliniind totodată faptul că în ultimele sondaje realizate de Comunitatea Europeană, Forţa Civică este cotată cu 5,1% din preferinţele electoratului „ceea ce ne situează pe acelaşi palier cu UDMR şi PP-DD. Asta înseamnă că putem trimite doi candidaţi în Parlamentul European. Dar în luna care vine partidul va creşte şi având în vedere potenţialul formaţiunii pe care o reprezint, eu zic că doi europarlamentari e nemulţumitor pentru noi”.

Totodată, MRU a declarat că Forţa Civică este singurul partid care şi-a publicat criteriile de accedere pe lista de la europarlamentare şi că „în rândul candidaţilor nu sunt oameni corupţi şi nici candidaţi care şi-au adus nevestele sau neamurile. În schimb, pe listele celorlalte partide sunt şi nume care nu fac deloc cinste României. Sunt oameni care au probleme cu legea sau oameni pentru care limba română este o limbă extrem de dificilă. A pune oameni incompatibili pe lista de la europarlamentare înseamnă lipsă de patriotism”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.