Deputatul Kereskenyi Gabor cere reabilitarea clădirii Oficiului Poştal nr. 1

Kerekenyi-Gabor
Printr-o interpelare adresată ministrului pentru Societatea Informaţională, Alexandru –Răzvan Cotovelea, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor îşi arată nemulţumirea faţă de starea „deplorabilă” în care se află clădirea Oficiului Poştal nr. 1 din Satu Mare. Potrivit parlamentarului sătmărean clădirea reprezintă un pericol atât pentru angajaţi cât şi pentru oamenii care trec prin acea zonă.

„Din păcate, clădirea se află într-o situaţie deplorabilă, fiind un pericol pentru angajaţii Poştei Satu Mare, dar şi pentru cetăţenii care au drum în acea zonă. Este ruşinos că o clădire de o asemenea valoare arhitectonică se degradează pe zi ce trece. De remarcat este că – pe lângă faptul că reprezintă un percol public – clădirea strică aspectul zonei, toate clădirile importante din acel perimetru fiind reabilitate, spre exemplu, Biserica cu Lanţuri, Liceul de Artă „Aurel Popp”, Direcţia Judeţeană de Informaţii, Tribunalul Satu Mare, etc.”, spune Kereskenyi în interpelarea înaintată ministrului Cotovelea.

Cu puţină ironie, deputatul sătmărean scrie că „poate nu întâmplător, atunci când clădirea era o bijuterie, se numea „Palatul Poştei”, iar acum când se degradează pe zi ce trece, se numeşte „Oficiul Poştal”.

Totodată, Kereskenyi arată că deşi clădirea se află în proprietatea Companiei Naţionale Poşta Română, în ultimii 25 de ani aceasta nu a făcut nimic pentru a opri degradarea imobilului.

Deputatul UDMR îl întreabă pe ministru cu privire la posibilitatea alocării unor fonduri pentru reabilitarea clădirii. În cazul în care nu sunt fonduri, Kereskenyi îl întreabă pe ministru dacă va lua în calcul varianta cedării clădirii autorităţii locale „instituţie ce ar avea posibilitatea financiară pentru reabilitare/conservare, respectiv de a accesa fonduri pentru acest scop”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.