Circ lângă zidurile bisericii

circ-biserica
Circarii trupei germane „Gartner” şi-au instalat cortul şi întreaga menajerie la doar doi paşi de zidurile Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, lăcaş de cult situat lângă Podul Golescu din Satu Mare.

Cum se vor împăca cele sfinte cu spectacolul laic al circarilor? Rămâne de văzut, deoarece reprezentaţiile încep încă din această seară (vineri, 11 aprilie) de la ora 18.00. Spectacolele vor continua sâmbătă, 12, respectiv duminică, 13 aprilie cu câte două reprezentaţii pe zi, de la orele 15.00 şi 18.00.

Protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan spune că „anul trecut era vorba că cei de la circ îşi vor aşeza corturile pe acel spaţiu. Dar s-a spus că vor fi mult mai departe de biserică, pe malul Someşului. Însă, când au venit anul acesta ne-am trezit cu ei aproape de lăcaş. Ce mai puteam face? Să vă spun sincer, pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu. Aşteptăm până duminică, atunci au ultima reprezentaţia, după care o să le atragem atenţia ca de altă dacă măcar să fim consultaţi şi noi. Totuşi, suntem în postul Paştelui”.

3 Comentarii la "Circ lângă zidurile bisericii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.