“Ziua Poliţiei Române”, marcată şi la Satu Mare

ziua-politiei

Poliţiştii sătmăreni au îmbrăcat azi, 25 martie „straie de sărbătoare” cu ocazia împlinirii a 192 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române.

La momentul oficial ce s-a desfăşurat cu începere de la ora 12.00 în clubul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, alături de poliţişti au participat şi prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), Pinter Jozsef.

Într-o atmosferă de sărbătoare au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne şi al şefului Poliţiei Române, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor. În centrul atenţiei s-au aflat însă poliţiştii avansaţi. Astfel, opt poliţişti sătmăreni au fost avansaţi înainte de termen dintre care trei ofiţeri de poliţie şi cinci agenţi de poliţie. De asemenea, au mai fost avansaţi la împlinirea stagiului în grad alţi 60 de agenţi de poliţie şi 20 de ofiţeri.

Tot azi au fost înmânate diplome de excelenţă pentru poliţiştii care au împlinit peste 30 de ani de activitate în slujba cetăţeanului. Reprezentanţii birourilor teritoriale ale Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi ale Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au oferit premii şi diplome mai multor poliţişti care s-au remarcat în îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu precum şi în activităţile sindicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.