Contrabandist din Satu Mare, reţinut după o urmărire ca în filme

tigari-masina
Un contrabandist de ţigări din judeţul Satu Mare a fost reţinut de poliţiştii de frontieră după o urmărire ca în filme. Acesta a demarat în trombă cu maşina burduşită cu ţigări fiind însă prins de oamenii legii. Acesta transporta ţigări de contrabandă în valoare de 120.000 lei.

Azi (6 ianuarie) dimineaţă, în jurul orei 06.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Sarasău (judeţul Maramureş) a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, pe care ulterior le-au încărcat într-o maşină aflată în imediata apropiere a frontierei de stat.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a încercat reţinerea persoanelor în cauză. Oamenii legii au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin, iar şoferul autoturismului marca Peugeot, înmatriculat în judeţul Satu Mare, a demarat în trombă.

Drept urmare, un alt echipaj al poliţiei de frontieră a interceptat maşina la intrarea în localitatea Câmpulung la Tisa, dar şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către poliţişti, a abandonat maşina şi a fugit. S-au luat măsuri de monitorizare a zonei în vederea depistării conducătorului auto, iar la scurt timp acesta a fost identificat ca fiind Vasile Z. de 25 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare.

De asemenea, au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului şi depistării tuturor persoanelor implicate. În maşină, poliţiştii de frontieră au descoperit 27 de baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care conţin 13.500 pachete ţigări, mărcile “Jin Ling” şi “Viceroy”.
Sătmăreanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 120.000 lei, precum şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.