Sfinţii Constantin şi Elena, sunt protectorii municipiului Satu Mare

sedinta_cl
Cu toată opoziția vehementă a unei părți a consilierilori municipali UDMR, începând de azi, 19 decembrie, municipiul Satu Mare are doi sfinți protectori: Constantin și Elena. Consilierul Maskulik Csaba, consideră că declararea acestora ca protectori ai municipiului satu Mare, este discriminatorie la adresa altor culte religioase. Acesta şi-a exprimat opinia în acest sens în cadrul ultimei şedinţe din acest an a Consiliului Local Satu Mare ce a avut loc azi.

Maskulik a declarat că Legea Administraţiei Publice Locale nu admite alegerea sfinţilor protectori. „Noi suntem puşi aici să rezolvăm problemele cetăţenilor. Vă întreb pe dumneavoastră, stimaţi colegi: alegerea unor sfinţi protectori este cea mai acută problemă a sătmărenilor?”, a întrebat consilierul UDMR. Potrivit acestuia, având în vedere faptul că în municipiul Satu Mare există mai multe culte religioase dintre care doar unele recunosc sfinţii, adoptarea unui asemenea proiect de hotărâre ar fi discriminatorie faţă de cei care împărtăşesc alte credinţe.

Acesta a mai spus că din proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Dorel Coica reiese că „anului viitor, pe 21 mai este prevăzută o mare sărbătoare dedicată acestor sfinţi şi, alocarea unor sume de bani Bisericii Ortodoxe. În anii electorali, alocarea acestor sume ar putea fi considerată campanie electorală pe bani publici”.

În ajutorul colegului său de partid a venit şi consilierul Gergo Butka care şi-a manifestat neîncrederea în efectul sfinţilor asupra locuitorilor municipiului Satu Mare. „Mă scuzaţi, dar trăim în secolul XXI. Nu pricep cum ar putea aceşti sfinţi să ajute locuitorii municipiului Satu Mare care se confruntă cu nenumărate lipsuri”, a declarat Butka.
În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost votat de majoritatea consilierilor prezenţi la şedinţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.