În Zona Metropolitană Satu Mare va fi implementat un sistem de telemedicină

zona-metropolitana

În calitate de primar, respectiv de preşedinte al consiliului director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, Zona Metropolitană Satu Mare, dr. Dorel Coica a participat marţi, 17 decembrie la o întâlnire de lucru cu o echipă de specialişti în furnizarea şi implementarea serviciilor de telemedicină din Cluj. La întâlnire au participat şi membrii echipei Zonei Metropolitană Satu Mare, delegaţi ai unităţilor administrativ-teritoriale şi primarii localităţilor Turţ şi Livada.

Cu această ocazie s-au pus bazele unei colaborări pentru implementarea în zona de influenţă a Zonei Metropolitane Satu Mare a sistemului de telemedicină.

Preşedintele Zonei Metropolitane Satu Mare, dr. Dorel Coica a precizat faptul că prin implementarea unui asemenea program se vor realiza mai multe deziderate care în final vor veni în sprijinul cetăţenilor prin creşterea calităţii vieţii şi vor avea ca urmare atingerea unui grad mai înalt de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Toate datele şi informaţiile medicale ale pacienţilor vor fi prelucrate în mod operativ şi urmând a fi transmise medicilor specialişti. Medicul aflat la distanţă, în centrul de competenţă, primeşte o notificare referitoare la o nouă cerere de interpretare a datelor. El va trasfera datele stocate în centrul de date regional şi le va analiza.

Medicul specialist din centrul de competenţă introduce rezultatele, acestea fiind stocate la nivel regional. Medicul de familie primeşte rezultatele şi le comunică pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.