PDL Satu Mare condamnă „Legea amnistierii”

petre-muresan

Conducerea PDL Satu Mare îşi manifestă dezacordul cu privire la adoptarea „Legii amnistierii”. Potrivit democrat liberalilor în urma votării acestei legi „poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani”. În continuare vă prezentăm poziţia cu privire la acest aspect a preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan:

„HOŢIA cheia succesului. Dacă iei sub 7 ani eşti liber. Aceşti borfaşi sunt reprezentanţii noştri !?

Modificarea Codului Penal

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici.

Legea amnistierii, modificările la Codul Penal şi legea lobby-ului au fost priorităţile PSD ţintite pentru favorizarea parlamentarilor şi celor cercetaţi penal.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie în secret, în noaptea de luni spre marţi, un controversat proiect de lege. Legea amnistierii a fost gândită şi elaborată de PSD cu ţinta pentru cercetaţii penal şi nu s-a renunţat la ea.

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat.
DNA susţine că prin aceste modificări ale Codului Penal “legislaţia română va intra în contradicţie flagrantă cu dispoziţiile convenţiilor internaţionale anticorupţie pe care România le-a ratificat în anul 2002, respectiv 2004”.

Concluzie:

Pentru a scăpa câțiva prieteni politici urmăriți, condamnați sau judecați penal acești prieteni ai infractorilor deghizați în parlamentari ai USL scot în stradă armate de infractori condamnate și deja încarcerate.

Conform unor surse numărul celor care ar putea fi eliberaţi prin această lege este de cca. 10.000-12.000 de detinuţi. Unde îşi vor găsi aceştia un loc de muncă, având în vedere situaţia din România, cu o rată a şomajului atât de mare şi situaţie economică a ţării dezastruoasă ?

Din păcate precedentul unui astfel de legi, încă din perioada comunistă când a mai fost o graţiere, a demonstrat că peste 50% din cei eliberaţi au ajuns înapoi în închisori în maxim 10-15 zile.
Pentru siguranţa unor prieteni politici suspectaţi de corupţie, parlamentarii USL sacrifică siguranţa cetățeanului. Acesta este dreptatea până la capăt a USL!

Libertate pentru cei care sunt condamnaţi pentru fapte de corupţie ascunsă şi camuflată într-o lege a amnistiei.

Preşedinte PDL Satu Mare

Mureşan Petre”.

 

Un Comentariu la "PDL Satu Mare condamnă „Legea amnistierii”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.