Reţea de contrabandişti de ţigări destructurată

retea

Poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii, au destructurat o grupare infracţională axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană, formată din cetăţeni ucraineni şi români.
În cadrul acţiunilor, au fost confiscate 327 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 300.000 de euro, iar şase cetăţeni, patru români şi doi ucraineni, printre care şi capul reţelei, sunt arestaţi preventiv pe o perioada de 29 de zile.

Încă din luna iulie 2013, polițiștii de frontieră din Negreşti-Oaş sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria oraşului au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracționale formată din 13 persoane, cetățeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în perioada iulie-decembrie 2013, în cadrul mai multor acţiuni punctuale de contrabandă, poliţiştii de frontieră au confiscat 327 baxuri, peste 160.000 pachete de ţigări, şi au dus în faţa instanţei din cadrul Judecătoriei Negreşti-Oaş, opt cetăţeni ucraineni şi cinci români.

Dintre cei 13 cetăţeni cercetaţi pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, patru dintre ei au primit arest preventiv pe 29 de zile, în data de 11 noiembrie, iar alţi doi, în data de 11 decembrie, restul fiind cercetaţi în stare de libertate.

Printre persoanele care au primit pedeapsa arestului preventiv în data de 11 decembrie, se află şi capul reţelei S. Vasyl de 37 de ani, din Ucraina, depistat şi reţinut în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.