Peste 100 de şcoli înscrise în concursul „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”

ecologie-copii
109 instituţii de învăţământ (gimnazii şi licee) din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj, Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria) s-au înscris la cea de-a VIII-a ediţie a concursului de educaţie ecologică „Viață pentru mediu, viață pentru om”. Competiţia a fost iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare.

Etapa judeţeană la care participă fiecare instituţie de învăţământ înscrisă cu un echipaj format din trei elevi şi un cadru didactic, se desfăşoară în săptămâna 9-16 decembrie, în oglindă în fiecare judeţ din regiunea de nord-nest a ţării, respectiv în judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria.

La nivelul judeţului Satu Mare, concursul se va desfăşura sâmbătă, 14 decembrie, la ora 10.00, la Complexul „Aquastar” de lângă Pădurea Noroieni (strada Gorunului nr. 8).

Probele de concurs vor fi diferenţiate pentru gimnaziu şi liceu şi vor consta în: test grilă, test cu alegere variantă „adevărat”/”fals”, test cu itemi de asociere, precum şi o probă surpriză. Câştigătorii locurilor I, II şi III ale etapelor judeţene de la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu vor participa la concursul internaţional care se va organiza în municipiul Satu Mare în preajma „Zilei Mondiale a Mediului 2014”. Câştigătorii competiţiei internaţionale vor petrece o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.