Volumul „Lumea legendelor româneşti” va fi lansat joi la Satu Mare

Lumea-legendelor-romanesti
Biblioteca Judeţeană Satu Mare găzduiește joi, 12 decembrie, lansarea celui mai recent volum ce poartă semnătura lui Ioan Marian Chiorean, intitulat „Lumea legendelor româneşti”. Evenimentul editorial se va desfăşura în sala multimedia, cu începere de la ora 15.00, în prezenţa autorului.

Ioan Marian Chiorean s-a născut la Marghita în judeţul Bihor. A absolvit cursurile Facultății de Drept şi ale Facultății de Studii Politice din Bucureşti. Sătmărean prin adopție, debutează pe tărâm literar în 1990, în paginile revistei „Pleiade”. Continuă să publice articole în revistele „Mesagerul albastru” şi „Eroii neamului”.

În anul 2011 publică romanul istoric „Poarta Levantului” și versiunea tradusă în limba engleză „Gate of the East”. În acelaşi an vede lumina tiparului şi romanul „Enigma păsării Phoenix”. În 2012 apare volumul de versuri „Cuvinte răstălmăcite” și romanul „Întoarcerea păsării Phoenix”, tradus în limba engleză, sub titlul „Flight of the Phoenix”, în 2013.

Revista „Cervantes” îi acordă autorului Ioan Marian Chiorean diplomă de excelenţă, iar în cadrul Congresului Spiritualității Românești de la Alba Iulia i se conferă diplomă de excelenţă pentru susţinerea românităţii şi promovarea idealului naţional. În anul 2013 este premiat la Festivalul Naţional de Poezie de la Ocnele Mari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.