Ani grei de puşcărie pentru membrii unei reţele de trafic de persoane din Satu Mare

prostituateMembrii unei reţele de trafic de persoane au fost condamnaţi luni, 9 decembrie de către Tribunalul Satu Mare la ani grei de închisoare. Cei patru sătmăreni: Andrei lodină (22 de ani), Nicolae Petruţ (23 de ani), Nicoleta Petruţ (26 de ani) şi Maria Petruţ (27 de ani) racolau fete tinere din nord-vestul ţării pe care apoi le duceau să se prostitueze în Austria.

Cei patru sătmăreni au fost arestaţi anul trecut (2012), în luna septembrie fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Membrii reţelei au fost prinşi în data de 18 septembrie la Vama Petea în timp ce încercau să scoată din ţară, cu acte false, o fată de 13 din Bistriţa-Năsăud, respectiv o tânără de 18 ani din judeţul Sălaj. Membrii reţelei le promiteau fetelor locuri de muncă în Italia dar acestea ajungeau până la urmă în Austria unde erau forţate să se prostitueze.

În cursul zilei de luni magistraţii Tribunalului Satu Mare s-au pronunţat în acest caz, condamnându-i pe cei patru inculpaţi la ani grei de puşcărie. Astfel, Nicolae Petruţ, Andrei Lodină şi Nicoleta Petruţ vor avea de ispăşit o pedeapsă de 10 ani de închisoare fiecare, iar Maria Petruţ a fost condamnată la 7 ani de puşcărie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.