Tânăr de 18 ani, reţinut pentru înşelăciune şi furt

catuse-euro

Un tânăr de 18 ani din Satu Mare a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat de înşelăciune şi furt. Potrivit anchetatorilor, Dominik G. a înşelat mai mulţi sătmăreni, invocând că are nevoie de bani pentru a le cumpăra scutece copiilor. În unele cazuri, a profitat de buna-credinţă a persoanelor ce doreau să-l ajute şi le-a mai furat şi alte sume de bani din casă.

Pentru a face cât mai credibilă povestea invocată şi a-i impresiona pe cei care-i deschideau uşa, tânărul de 18 ani se recomanda ca fiind un apropiat al vecinului de la parter, care tocmai a ajuns din Ungaria şi a rămas fără scutece pentru copii. Spunea că nu are la el decât forinţi şi nu poate cumpăra produsele, promiţând să restituie împrumutul.

În unele cazuri, profitând de solicitudinea victimelor, care se ofereau să-l ajute, băiatul mai fura şi alte sume, în afară de cea împrumutată. Avea şi în acest caz un plan: cerea un pahar cu apă, iar în timp ce proprietarul se deplasa în altă încăpere, el golea portofelul din care primise iniţial suma cerută, de regulă între 70 şi 100 lei.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au depistat însă pe suspect, acesta ajungând în Arestul IPJ. În sarcina tânărului a fost reţinută comiterea a şapte asemenea infracţiuni, de furt şi înşelăciune, din anchetă rezultând că în trei cazuri suspectul a fost însoţit şi de un minor de 17 ani, tot din Satu Mare. În cursul zilei de azi, 6 decembrie, Dominik G. va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.