Consilierii municipali UDMR consideră inacceptabilă calitatea execuției lucrărilor la drumul de ocolire

drum_ocolire4

Consilierii locali ai UDMR Satu Mare sunt extrem de nemulțumiți de calitatea lucrărilor de execuție la proaspăt inauguratului drumum de ocolire a municipiului Satu Mare. Aceștia reclamă prin intermediul unui comunicat de presă: nerespectarea aliniamentului, denivelările accentuate și alte deficiențe care pot pune în pericol siguranța celor care utilizează acest drum. Vă redăm în continuare comunicatul integral:

“Se pare că promisiunile electorale şi sloganurile de genul „nu se vor accepta lucrări de mântuială” au fost uitate de conducerea Municipiului Satu Mare, cel puţin aşa se vede în realitate: există probleme grave de execuţie la drumul de ocolire DN 19A-DJ194, inaugurat cu mare fast săptămâna trecută.

O investiţie importantă pentru oraş, iniţiată, bugetată, contractată de conducerea UDMR înregistrează aceste probleme de execuţie în ciuda faptului că în bugetul proiectului s-a prevăzut o sumă consistentă, 29.500 de lei pentru a asigura serviciile de diriginţie de şantier şi asistenţă tehnică. Practic, această sumă a fost destinată pentru a garanta respectarea cerinţelor tehnice din proiect de către un specialist extern.

Cum se şi vede din documentul ataşat, din imaginile de la faţa locului, executivul a preluat şi a recepţionat un drum care deja se confruntă cu numeroase probleme tehnice:

• Nerespectarea aliniamentului: deşi a fost proiectat cu porţiuni lungi de linie dreaptă, firma executantă nu a păstrat aliniamentul drumului, s-a realizat un drum şerpuit cu denivelări.

• Denivelări accentuate: există abateri grave de la liniaritate atât în plan orizontal cât şi pe vertical.

• La nici 3 zile după deschiderea tronsonului, deja există semne clare de deficienţe calitative,  deficienţe ce pot cauza pericol în exploatare.

Grupul de consilieri locali al UDMR Satu Mare nu poate să accepte batjocura făcută din banii publici a actualei conduceri, care a ruinat un proiect deosebit de important a Sătmarului prin neatenţie şi mai ales prin nepricepere.

În spiritul promisiunii mult rostite de către domnul Primar Dr. Dorel Coica, „nu se vor face lucrări de mântuială”, consilierii locali UDMR cer investigarea cauzelor şi a persoanelor răspunzătoare pentru problemele de execuţie şi oprirea tuturor plăţilor legate de această investiţie către executantul lucrării.”

Grupul de consilieri locali
UDMR Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.