Avocată din Satu Mare, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

catuse-euro
Ancuţa Ardelean, avocat în cadrul Baroului Satu Mare a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Vă reamintim că avocata a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 5.000 de euro de la Ionel Cociuba şi Ioan Nagy, ambii din Valea lui Mihai (judeţul Bihor).
În data de 1 noiembrie, Ancuţa Ardelean a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii DNA iar ulterior a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
“La data de 1 noiembrie 2013, prevalându-se de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că o are asupra magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, inculpata Ardelean Ancuţa Codruţa Mariana a pretins de la două persoane (denunțătoare) suma totală de 17.000 euro, din care a primit efectiv suma de 5.000 euro, pentru a-i determina pe procurori să menţină soluţia de scoatere de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv pentru ca prim procurorul parchetului să nu infirme soluţia de netrimitere în judecată dispusă în dosarul penal şi, ulterior, procurorul de caz să nu dispună trimiterea în judecată a celor două persoane”.
Cei doi tineri din Valea lui Mihai au fost cercetaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Plecaţi la muncă în Belgia cei doi au fost scoşi de sub urmărire penală şi au scăpat doar cu amendă administrativă, soluţie ce le-a fost comunicată acasă la sfârşitul lunii octombrie 2013. Fără să cunoască acest lucru, avocata Ancuţa Ardelean i-a sunat pe cei doi în seara de 1 noiembrie, când aceştia se întorceau în ţară spunându-le că trebuie să plătească 17.000 de euro pentru a nu fi trimişi în judecată. Cunoscând soluţia dată de justiţie şi că avocata îi minte, cei doi bihoreni au sunat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) pentru a sesiza cele întâmplate. Cazul a fost preluat de către procurorii DNA Oradea.
În cursul aceleiaşi seri tinerii au chemat-o pe avocată la Valea lui Mihai să-i dea un avans de 5.000 euro din cei 17.000 ceruţi de către aceasta. Dar totul a fost o înscenare pusă la cale de procurorii anticorupţie care, imediat după ce femeia a preluat plicul cu bani au reţinut-o pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă. În cursul audierilor de sâmbătă, 2 noiembrie avocata şi-a recunoscut vinovăţia motiv pentru care a fost eliberată dar a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu timp de 29 de zile.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Oradea.

 

Un Comentariu la "Avocată din Satu Mare, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.