Prevenirea delicvenţei juvenile, în atenţia poliţiştilor din Carei

politia-carei

„Împreună pentru siguranţa noastră” este denumirea proiectului iniţiat de poliţiştii din Carei având ca scop prevenirea delicvenţei juvenile şi a actelor de violenţă în rândul elevilor. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu patru licee din localitate şi anume: Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceul Romano Catolic „Josephus Calasantius”, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” şi Liceul Teoretic Carei.

Prima activitate importantă din acest proiect a fost organizată în luna noiembrie la Liceul Teoretic Carei, fiind coordonată de poliţiştii de proximitate şi de consilierii şcolari din cele patru unităţi de învăţământ implicate. Acţiunea a presupus desfăşurarea unui concurs tematic între licee, sub sloganul „Îmi place să câştig, dar ştiu să pierd!”.

Elevii, împărţiţi în echipe de câte cinci participanţi, au răspuns la un test de cunoştinţe privind atitudini şi comportamente preventive ce se impun a fi luate pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor ori ale accidentelor rutiere, dar şi întrebări de cultură generală. Toţi participanţii au fost, la final, felicitaţi de organizatori pentru cunoştinţele dobândite în cadrul întâlnirilor cu poliţiştii şi au primit diplome de participare.

La activitate au fost prezenţi aproximativ 120 de participanţi, incluzând elevii concurenţi dar şi susţinători ai acestora, colegi şi profesori din liceele incluse în proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.