Marius Georgescu şi Tanko Anna, câştigătorii concursului „MATURUS”

maturus
Sâmbătă, 30 noiembrie a avut loc la Carei cea de a XVII-a ediție a concursului „MATURUS” organizat de către Fundaţia „Say-Yes”. Competiţia este dedicată elevilor careieni absolvenți ai promoției 2012-2013 care s-au remarcat prin cunoștințe și activităţi extraşcolare în domeniul culturii și artelor, tineri care au dat dovadă de un talent și o pregătire deosebită, în special în domeniul creației.

În acest an nouă elevi au luat parte la concurs, toţi din cadrul Liceului Teoretic Carei. Fiecare concurent a depus o documentație care să ateste activitățile desfășurate, în ordine cronologică, încă din vara acestui an. Concursul a durat peste 8 ore și a constat într-o discuție cu juriul și o probă de abilități practice demonstrate în fața publicului.

Pe baza hotărârii juriului, premianţii acestui an au fost Marius Georgescu (secția română, pentru activitatea lui cinematografică şi muzicală) şi Tankó Anna (secția maghiară, pentru activitatea sa literară şi muzicală). Cei doi tineri au primit o recompensă de câte 1.000 de lei, iar ceilalţi participanţi au fost premiaţi cu diplome şi cadouri din partea magazinului „Lavender”.

Membrii juriului din acest an au fost: Kobori Ildikó (filolog, muzician în Viena), dr. Marchut Réka (istoric, cercetător la Institutul de Cercetare a Minorităţilor din cadrul Academiei Ştiinţifice Maghiare Budapesta), Tristan Ranx (scriitor, publicist, jurnalist la Liberation şi Le Monde Paris), Anca Similar (actriţa Teatrului de Nord, profesoară la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Satu Mare) și Mircea Câcu (profesor şi dirijor la Palatului Copiilor Satu Mare, respectiv director al Casei de Cultură Ardud).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.