Ardud – oraş turistic şi medieval

ardud
Consilierii locali ai oraşului Ardud au dat în şedinţa de azi, 29 noiembrie undă verde „Strategiei de relansare prin turism cultural şi rebranduirea imaginii oraşului Ardud”. Aleşii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre în acest sens.

În vederea îndeplinirii obiectivelor acestei strategii Primăria oraşului Ardud a încheiat un protocol de colaborare cu echipa Teatrului „Scena” din Târgu Mureş. Directorul teatrului, Liviu Pancu, prezent şi el la şedinţa de azi a oferit detalii cu privire la strategia ce urmează a fi implementată la nivelul oraşului Ardud şi care are ca scop relansarea imaginii localităţii prin promovarea culturii, a trecutului istoric şi ai tradiţiilor locului.

Strategia „Ardud – oraş turistic şi medieval” este gândită pe o perioadă de 3 ani şi are la bază angrenarea întregii comunităţi locale, astfel încât aceasta să devină un real proiect al oraşului. Proiectul gândit de conducerea Primăriei Ardud în colaborare cu echipa Teatrului „Scena” are în vedere parcurgerea mai multor trepte precum: afilierea la organisme naţionale şi internaţionale în vederea unor colaborări pentru realizarea unei mai bune vizibilităţi a oraşului; promovarea tuturor valorilor culturale, istorice şi tradiţionale ale zonei prin reviste de specialitate, site-uri, facebook, etc; crearea unor târguri de turism local; înfrăţirea cu alte oraşe-cetăţi din România,; organizarea de festivaluri medievale cu participare internaţională; organizarea de simpozioane ştiinţifice, etc.

Potrivit celor declarate de primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma „idea acestei strategii a prins viaţă chiar după finalizarea Festivalului Medieval din acest an. Dorim ca la sfârşitul celor trei ani să putem organiza festivaluri cu participare internaţională, tabere medievale şi să avem o infrastructură turistică bine pusă la punct”.
În vederea derulării acestui proiect se are în vedere accesarea unor fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.