Concert simfonic festiv de „Ziua Naţională a României”

filarmonica
Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare a găzduit azi, 28 noiembrie Concertul simfonic festiv dedicat „Zilei Naţionale a României”. Tot azi s-a marcat şi trecerea a 50 de ani de la moartea compozitorului Paul Constantinescu dar şi 100 de ani de la primul concert simfonic din oraşul nostru (14 noiembrie 1913).
Soliştii concertului festiv din această seară au fost Rudolf Fatyol (vioară), respectiv Raluca Ştirbăţ (pian) iar la pupitrul de dirijor s-a aflat Gheorghe Costin.
În pauza concertului cei prezenţi au participat şi la lansarea albumului semnat de Robert Laszlo, intitulat „Centenarul Filarmonicii Sătmărene”. Volumul este o rememorare a unui veac de muzică simfonică la Satu Mare. Despre carte au vorbit directorul Filarmonicii „Dinu Lipatti”, dr. Rudolf fatyol, directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop şi autorul volumului, Robert Laszlo.
Evenimentele din această seară au fost organizate de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Filarmonica „Dinu Lipatti”.

2 Comentarii la "Concert simfonic festiv de „Ziua Naţională a României”"

  1. felice_anus   29 noiembrie 2013 at 9:54 pm

    Mulțumesc, de când mi-am dorit să fiu primul! Ceea ce nu ați consemnat, este profunda antiteză „înțelepți – târgoveți“, cu care „directorul Centrului de Creație“(splendid eufemism!) a rupt gura și gât-nas-urechile filarmonicului auditoriu. Dacă bine am înțeles, târgoveții se află opziție cu înțelepții, cu alte cuvinte, sunt proști. Da, dar târgoveții nu sunt altceva decât oarece orășeni, așadar, orășenii sunt niște proști. Desigur, spre deosebire de cei de la țară, care se cheamă c-ar fi niște deștepți. Cam cum c-ar fi și „directorul Centrului de Creație“, care este din Odoreu. O, dor eu… femismele acestea, prin urmare, voi fi mai tranșant: mai puneți mâna și pe alte cărți, nu doar pe cele lansate! Apropo: Kokoschka (cât ar fi fost de genial) era cam cocoșel la fin du siecle XIX… Cacofonie intenționată, cam de calibrul Kokoschka-Klimt, nu-i așa? În rest, doar regretul de anu ni se mai fi pomenit de haide, gher.. țoilor…

    Răspunde
  2. ALCIBIADE   30 noiembrie 2013 at 12:28 pm

    se vede ca gandesti cu ,curul. esti primul la tampenii .

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.