Mișcarea Populara Satu Mare a organizat şezătoarea de Sânt’ Andrei

pmp-satumare04pmp-satumare01pmp-satumare02pmp-satumare04 pmp-satumare09 pmp-satumare08 pmp-satumare07 pmp-satumare06 pmp-satumare05
Cu gândul de a reînvia tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru, membri Organizaţiei Judeţene a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare şi a Organizaţiei de Femei a PMP au organizat azi, 27 noiembrie o şezătoare dedicată Sfântului Andrei. Acţiunea s-a desfăşurat la „Dreams Pub”, situat pe strada Amaţului nr. 2, cu începere de la ora 17.00.

La eveniment au participat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Satu Mare, dr. Laura Bota, respectiv preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PMP, Loredana Havrincea. În luarea de cuvânt liderul judeţean a PMP a felicitat Organizaţia de Femei a formaţiunii politice pentru acţiunea gândită, subliniind că „e nevoie să scoatem din lada de zestre tezaurul păstrat cu multă grijă de poporul nostru”.

Apoi au „intrat în scenă” tinerii care au reînviat atmosfera şezătorilor de odinioară când fetele şi băieţii se întâlneau şi povesteau până târziu în noapte după o zi întreagă de muncă.
În ţara nostră Sfântul Andrei este socotit ca fiind cel care a propovăduit Evanghelia. Biserica ortodoxă îl sărbătoreşte în ziua de 30 noiembrie. Potrivit tradiţiilor, noaptea Sfântului Andrei este considerată şi noaptea strigoilor, a celor trecuţi în nefiinţă care nu îşi găsesc liniştea. Tradiţia mai spune că pentru a alunga spiritele din casă, trebuie să ungem tocurile uşilor cu usturoi. Totodată, în noaptea Sfântului Andrei fetele pot să-şi viseze ursitul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.