1 Decembrie – Sfârşit şi început de epocă

simpozion1simpozion2simpozion3simpozion4simpozion5simpozion6simpozion8 simpozion9
Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare a găzduit azi, 27 noiembrie un eveniment de înaltă ţinută ştiinţifică dedicat „Zilei Naţionale a României”. Invitatul de onoare al simpozionului intitulat „1 Decembrie – Sfârşit şi început de epocă” a fost prof. univ. Nicolae Bocşan de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Dintre oficialităţi la evenimentul de azi au participat prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca dar şi şefi de instituţii, elevi dar şi sătmăreni interesaţi de împrejurările istorice care au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României după care au urmat luările de cuvânt ale oficialităţilor care au subliniat importanţa Unirii de la 1 Decembrie 1918 şi însemnătatea acesteia pentru poporul român. Despre împrejurările istorice care au condus la înfăptuirea acestui act istoric a vorbit prof. univ. Nicoale Bocşa.

Cei prezenţi la simpozion au putut viziona şi o expoziţie carte şi documente istorice organizată în holul filarmonicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.