„Şezătoare de Sânt’Andrei”, organizată de Mişcarea Populară Satu Mare

sfandrei
Conducerea Organizaţiei Judeţene a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare organizeazi miercuri, 27 noiembrie, de la ora 17.00 „Şezătoarea de Sânt’Andrei”. Cu acest prilej sătmărenii sunt invitaţi la o „altfel” de seară, cu muzică autentică, straie unice, cu mult usturoi, apărător de rele … şi multă voie bună! Acţiunea se va desfăşura la Dreams Pub, pe strada Amaţului, nr. 2 din Satu Mare.

„Tradiţiile, obiceiurile, trecutul istoric, tot ceea ce ne defineşte ca neam şi ne dă unicitate în această lume globalizată, este moştenirea noastră cea mai de preţ. De aceea nu este suficient să respectăm şi să preţuim acest tezaur, ci şi să-l transmitem generaţiilor următoare, să-i învăţăm să preţuiască şi să respecte obiceiurile şi tradiţiile în care s-au născut, să le sădim în suflet aceste elemente definitorii ale identităţii neamului românesc fără de care nu ştim de unde venim şi cine suntem.

Ideea acestei “şezători de Sfântul Andrei” a pornit de la faptul tot mai evident în zilele noastre, că moştenirea noastră tradiţională, este uneori uitată şi ignorată în faţa “valorilor urbanismului”.

Încercăm să reînviem aceste obiceiuri, să scoatem la lumină din sfânta noastră „ladă de zestre” tezaurul păstrat cu multă grijă de poporul nostru:
„Am căutat în lada mare
Şi mi-am pus strai de sărbătoare
Şi-n căutarea mea ciudată,
Eu am găsit ce-a fost odată.

Secretar regional, Preşedinte PMP Satu Mare – Dr. Laura Diana Bota
Preşedinte Organizaţia Municipală de Femei PMP Satu Mare – Loredana Havrincea”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.