„Laboratorul Verde al Reciclării” a ajuns în Satu Mare

ecorom

În aceste zile, caravana „Laboratorului Verde al Reciclării” a ajuns şi în Școlile Gimnaziale „Octavian Goga” și „Mircea Eliade” din Satu Mare. Aproximativ 270 de elevi sătmăreni au experimentat colectarea separată într-un autocar modern, echipat cu tehnologie de ultimă generație.

Lansarea noii caravane a avut loc în septembrie (2013), în București unde marii câştigători ai ediţiei anterioare au predat, mai departe, ștafeta colegilor lor din țară. Astfel, în acest an proiectul se desfășoară în: București, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Constanța, Piatra Neamț, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Tulcea și Zalău.

„Laboratorul Verde al Reciclării” este un laborator mobil, adaptat preferințelor copiiilor, unde ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D unde elevii urmăresc aventura a cinci deşeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC unde aceştia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte şi cubul magic al reciclării unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru şcolar, clasa cu cel mai bun punctaj primeşte ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deşeurilor de ambalaje în produse noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.