Sediul PDL Satu Mare motiv de ceartă între Petre Mureșan și primarul Dorel Coica

adreaa-paul-petre-muresan
“În urmă cu două, trei săptămîni, am primit o adresă de la Primăria Satu Mare în care domnul primar ne solicită să ne restrângem activitatea. Vrea ca o parte din sediul pe care îl ocupăm de 20 de ani să-l închirieze unei alte formaţiuni politice, sau unui particular că, nu mai înţeleg prea bine”. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc azi, 25 noiembrie la sediul partidului pe care îl reprezintă. La întâlnirea cu presa alături de Petre Mureşan a participat şi deputatul PDL, Andreea Paul. “De aici reiese foarte bine modul în care domnul primar înţelege relaţia cu opoziţia, ca în epoca stalinistă”, a declarat Petre Mureşan. Acesta a mai spus că, potrivit adresei primite din partea Primăriei, PDL-ul are la dispoziţie 15 zile pentru a-şi restrânge activitatea.

Întrebat cu privire la acest aspect, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că “cei de la Partidul Mişcarea Populară (PMP) ne-au solicitat un spaţiu şi întrucât PDL nu mai are mulţi membri le-am cerut să-şi restrângă activitatea la două, trei birouri şi să împartă sediul cu Partidul Mişcarea Populară. Dacă nu îi convine, domnul Mureşan poate muta PDL-ul la el la firmă”, a declarat primarul.

În altă ordine de idei Mureşan s-a referit şi la “ciorile care, precum într-o imagine apocaliptică invadează zilnic oraşul. Actualul primar a moştenit aceste ciori de la vechiul edil şi nu face nimeni nimic la acest capitol”, spune Mureşan.

În a doua parte a conferinţei de presă, deputatul Andreea Paul a declarat că PDL Satu Mare organizează marţi, 26 noiembrie o acţiune de protest „împotriva bugetului păgubos propus de USL românilor”.

Acţiunea de protest va începe la ora 16.00, participanţii se vor întâlni în faţa sediului PDL de unde vor mărşălui până în faţa Prefecturii. “Invit participarea membrilor şi simpatizanţilor PDL dar şi ai sătmărenilor nemultumiţi de guvernarea dezastruoasa a USL”, a declarat parlamentarul PDL.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Andreea Paul a declarat că “bugetul României pe 2014 este unul păgubos şi birocratic. S-au înfiinţat 35 de taxe noi, vorbim deci de 8 miliarde de lei tăiate din buzunarele românilor”. Potrivit deputatului PDL, partidul pe care îl reprezintă cere indexarea pensiilor cu 5 puncte procentuale în 2014.

“Pun impozite mai mari spunând că vor avea bani pentru salarii şi pensii dar iau de la oameni cu zece mâini şi dau cu o mână. Beneficiarii acestui buget sunt firmele prietene ale USL. Achiziţiile publice directe, netransparente, făcute fără licitaţie favorizează aceste firme prietene. Este şi motivul pentru care PDL declară ziua de mâine (marţi), marţea neagră a bugetului USL”, a concluzionat Andreea Paul.

Parlamentarul sătmărean consideră că beneficiarii acestui buget sunt angajaţii de la stat dar şi consiliile judeţene. “Ei spun că fac descentarlizare dar nu se face decât judeţizarea şi psd-izarea României”, spune Andreea Paul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.