Construcţia catargului din Piaţa Romană întârzie

Catarg
Construcţia catargul promis de Ziua Naţională a României nu va fi finalizată până de 1 Decembrie. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 24 noiembrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că s-au cerut garanţii privind siguranţa acestuia de la firma din Turcia care a confecţionat catargul.
Acest demers a fost necesar având în vedere că ţara în care îşi are sediul firma care a confecţionat catargul nu face parte din Uniunea Europeană şi astfel documentele nu sunt conforme cu legislaţia europeană. Traducerea documentaţiei a durat însă timp. S-a decis ca până la urmă catargul să aibă 48 de metri înălţime şi nu 60 cum era în proiectul iniţial.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef prezent şi el la conferinţa de presă a dat asigurări că acest catarg va fi construit iar costurile lucrărilor care includ şi amenajarea Pieţei Romane se ridică la suma de aproximativ 200.000 lei.

Vicepreşedintele CJ, Mircea Govor a subliniat faptul că s-a greşit în acest proiect şi că „acest catarg seamănă cu personajul care l-a propus”, făcând referire la fostul consilier judeţean, omul de afaceri Ioan Nistor, cel care a intermediat achiziţia catargului de la firma din Turcia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.