Campanie pentru susţinerea femeilor agresate în familie

campanie-agresiune-femei
Reţeaua locală de acţiune împotriva violenţei în familie Satu Mare organizează în perioada 22 noiembrie-6 decembrie o campanie pentru a marca „Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii”. Activităţile ce vor fi derulate în cursul acestei campanii au fost prezentate azi, 22 noiembrie în cadrul unei întâlniri organizate în Sala mică de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La şedinţă au participat edilul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, reprezentanţi ai SPAS Satu Mare dar şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) respectiv ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).

„Prin activităţile organizate în cadrul campaniei din acest an dorim să informăm femeile dar şi comunitatea în general cu privire la legislaţia existentă care protejează victimele, să încurajăm atât femeile abuzate cât şi persoanele din jurul lor să acţioneze, să ceară suport, să nu rămână indiferente”, a declarat directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ.

În cadrul campaniei, vor avea loc mai multe acţiuni printre care un marş ce se va desfăşura luni, 25 noiembrie de la ora 14.00. Participanţii la această acţiune vor parcurge următorul traseu: Pasajul „Corneliu Coposu”-Piaţa Libertăţii-Pasajul „Corneliu Coposu”. Vineri, 29 noiembrie va avea loc un workshop pentru asistenţii sociali din cadrul instituţiilor şi ONG-urilor din judeţ având ca temă „Intervenţii eficiente pentru protejarea victimelor violenţei în familie” ce va fi susţinut de psihoterapeutul Sorina Bumbuluţ.
Campania va continua în data de 4 decembrie în cadrul unei acţiuni organizate la Penitenciarul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.