Vezi ce instituţii trec în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare

cj-satu-mare
În urma descentralizării, un număr de şapte instituţii trec din subordinea ministerelor în cea a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. Detalii cu privire la acest subiect au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 21 noiembrie de către preşedintele CJ, Adrian Ştef şi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

Potrivit celor declarate de Ştef în cazul anumitor instituţii CJ Satu Mare a depus amendamente. Una dintre instituţiile care trec la CJ este Direcţia Agricolă cu toate platformele de pe strada Lăcrămioarei şi cu toate punctele de lucru din judeţ. „Legat de sediul de pe strada 1 Decembrie am depus un amendament şi ca urmare ni s-a aprobat o parte din clădirea de acolo în suprafaţă de 109 metri pătraţi. Sperăm ca în viitor să treacă şi APIA la CJ”, a declarat Ştef.

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură va intra tot sub jurisdicţia CJ împreună cu cele 779 hectare de teren şi fond piscicol din Moftin, Livada, Micula şi Lazuri. Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, respectiv Palatul Copiilor din Satu Mare împreună cu Cluburile Elevilor din Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş intră în proprietatea Consiliului Judeţean Satu Mare.

Conducerea CJ a depus un amendament şi în cazul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare. „Cu toate că s-a intrat în posesia clădirii de pe strada Mircea cel Bătrân, acolo unde instituţia îşi are sediul, nu apărea terenul de sub imobil. Ulterior s-a făcut şi această corecţie astfel că şi terenul a intrat în proprietatea CJ Satu Mare. Vă anunţăm că dorim să preluăm şi custodia asupra ariilor protejate din judeţ pentru ca şi acele zone să se dezvolte. Noi promovăm atât economia cât şi flora şi fauna”, a declarat Ştef.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) împreună cu toate imobilele de pe strada Avram Iancu din Satu Mare şi cu laboratoarele din Carei intră în subordinea CJ. Totodată, a fost trecută la Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) împreună cu sediul de pe Vasile Conta şi taberele de la Vrăticel, Livada şi Tarna Mare. „În acest caz conducerea CJ a depus un amendament pentru a primi Hotelul „Sport”, ceea ce a şi fost aprobat”, spune Ştef.
Conducerea CJ Satu Mare este de părere că în urma acestui proces de descentralizare instituţiile care au fost trecute în subordinea Consiliului Judeţean vor fi mult mai bine administrate şi astfel vor fi mai aproape de cetăţeni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.