Medicii sătmăreni pregătiţi pentru grevă

aurelia-pop
Aproximativ 1.500 angajaţi ai sistemului sanitar sătmărean ameninţă cu declanşarea unei greve de avertisment ce va fi urmată de o grevă generală în cazul în care nu vor fi soluţionate revendicările cadrelor medicale. Greva de avertisment se va desfăşura luni, 25 noiembrie, în intervalul orar 08.00-10.00.
Potrivit preşedintelui Uniunii Judeţene „Sanitas” Satu Mare, Aurelia Pop, lista de acţiuni şi revendicări a fost semnată de un număr de 964 de persoane din cei 1.100 membri ai uniunii. La aceştia se adaugă aproximativ 500 de medici din cadrul Colegiului Medicilor Satu Mare. „În perioada grevei de avertisment vom desfăşura aproximativ o treime din activitatea normală dar urgenţele vor fi acoperite în totalitate”, a declarat Aurelia Pop.
Dintre revendicările angajaţilor din sănătate amintim creşterea salariilor pentru toţi angaţii din sistemul sanitar din 1 ianuarie 2014 dar şi alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate. Totodată, sindicaliştii mai cer garantarea independenţei profesionale a celor care lucrează în sistemul public şi privat, renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi dar şi consultarea Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la măsurile ce pot afecta funcţionarea sistemului de sănătate din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.