Jandarmii sătmăreni, din nou în mijlocul copiilor

Copii

Miercuri, 20 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, sublocotenentul Ioan Herman şi plutonierul adjunct Bujor Cîmpeanu, ambii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale au desfăşurat acţiuni preventiv-informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!” la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”.

Jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanţa şi locul instituţiei pe care o reprezintă în cadrul forţelor de ordine publică. De asemenea, elevii au fost informaţi referitor la faptele de violenţă, la formele acesteia, fiind aduse în discuţie faptele de natură penală şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ. Copiii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevii au fost receptivi la cele prezentate şi au avut posbilitatea să participe interactiv la activitatea jandarmilor şi să-şi formuleze opiniile asupra aspectelor prezentate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.