Mircea Ardelean a prezentat modificările survenite în urma reorganizării ANAF

mircea-ardelean
Directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean a prezentat azi, 20 noiembrie în cadrul Colegiului Prefectural modificările venite odată cu reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF). La şedinţă au participat prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram şi directorii instituţiilor de deconcentrate.

Potrivit celor prezentate de Ardelean, prin reorganizarea ANAF începând cu data de 1 august 2013 au fost înfiinţate opt Direcţii Generale Regionale ale Finanţelor Publice (DGRFP), instituţii cu personalitate juridică. AJFP Satu Mare face parte din cadrul DGRFP Cluj-Napoca, alături de celelalte instituţii omoloage din judeţele: Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj şi Bistriţa. Mircea Ardelean a mai menţionat că AJFP Satu Mare are un Serviciu Fiscal Municipal în Carei şi două Servicii Fiscale Orăşeneşti, unul în Negreşti-Oaş iar al doilea în Tăşnad. Acesta a subliniat faptul că, contribuabilii sătmăreni nu vor avea de suferit de pe urma reorganizării ANAF, prin această măsură făcându-se şi anumite economii în urma reducerii numărului de angajaţi din cadrul câtorva servicii ale instituţiei.

În a doua parte a şedinţei, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy a trecut în revistă activitatea instituţiei pe care o conduce. Directorul APM a vorbit şi despre un proiect de reabilitare a malului stâng al Someşului de la Ştrandul Termal până la Podul Decebal în vederea construirii unui ponton pentru caiace. Potrivit interlocutoarei dacă acest proiect va fi pus în practică, atunci pe Someş se vor putea organiza cursuri de caiace, concursuri dar şi tabere pentru elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.