OT PDL Satu Mare susţine protestele elevilor şi studenţilor

adrian-cozma-pdl-satu-mare

Organizaţia de Tineret a PDL Satu Mare susţine protestele începute de elevi şi studenţi şi consideră că actuala guvernare este nepăsătoare “în faţa prăbuşirii treptate a sistemului de educaţie slab finanţat”. Tinerii democrat liberali sunt de părere că, un buget insuficient duce la rezultate negative ale educaţiei. În continuare vă redăm textul integral al comunicatului de presă semnat şi remis redacţiei noastre de preţedintele OT PDL Satu Mare, Adrian Cozma:

“TDL Satu Mare susține protestele începute ieri de către elevi şi studenţi și critică reacția ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie. Modul în care a reacționat ministrul Educației Naționale este semnul că actuala guvernare nu ia în seamă revendicările elevilor şi studenţilor și rămâne nepăsătoare în fața prăbușirii treptate a sistemului de educație slab finanțat. Tăcerea politicienilor aflați astăzi în funcții de decizie publică indică, de asemenea, dezinteres vizavi de strigătul celor care beneficiază direct de sistemul de învățământ.

Cerem Guvernului să își respecte propriile asumări și angajamantele făcute și să trateze corespunzător învăţământul naţional. Un buget insuficient conduce la rezultate negative ale educației, care afectează studenții și universitățile, elevii și profesorii din sistemul preuniversitar. Rezultatele dezamăgitoare ale celor două examene importante în viața unui tânăr (Bacalaureatul și Evaluarea Națională) sunt, într-o măsură semnificativă, efectele negative ale subfinanțării.

Totodată, reamintim că TDL a proiectat o strategie naţională pentru combaterea şomajului, în care educaţia este privită ca o adevărată prioritate națională. În acest scop, toate organizațiile din țară ale Tineretului Democrat Liberal au strâns semnături pentru alocarea unui procent minim de 5% pentru educație și 1% pentru cercetare, alocare ce se dorea consfinţită prin Constituţie. Considerăm că acest demers ar însemna un prim pas spre accesul neîngrădit la educaţie de calitate până la absolvirea liceului şi stimularea elevilor către învățare spre a obține performanţă.

După cum putem observa, nepăsarea guvernului se transmite şi guvernării locale USL, care în continuare, ignoră tinerii.

România are şansa de a-şi creşte competitivitatea doar investind inteligent în educaţie şi cercetare. Succesul în educaţie stă la baza progresului tehnologic şi al dezvoltării economice

Preşedinte TDL Satu Mare
Adrian COZMA”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.