Mamă cercetată pentru că a vrut să-şi scoată ilegal fiica din ţară

mama-copil

O femeie de 36 de ani este cercetată de polițiștii de frontieră pentru că a încercat să își scoată fetița de numai 9 luni din România, ascunsă sub o pătură.

Joi, 14 noiembrie, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un microbuz înmatriculat în Maramureș, în care se aflau mai multe persoane. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate, ascunsă în brațele unei femei, sub o pătură, o minoră.

În urma verificărilor efectuate oamenii legii au constatat că este vorba de o mamă şi copilul ei de 9 luni. Femeia, Elena L., în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj, a declarat ca s-a întors în țară în urmă cu câteva zile, iar aseară intenționa să plece înapoi în Franța.

Cum însă nu avea un document de călătorie valabil pentru minoră (doar certificat de naștere), a ținut fetița în brațe și a acoperit-o cu o pătură, sperând că astfel va trece frontiera fără a trezi suspiciuni autorităților.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria femeii și a fiicei sale și o cercetează acum pe Elena L. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.