Testări gratuite a glicemiei, de „Ziua Mondială a Diabetului”

zi-diabet1zi-diabet3zi-diabet2
Peste 100 de sătmăreni au aşteptat azi (14 noiembrie) dimineaţă în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare pentru a-şi măsura glicemia în cadrul acţiunii organizate cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”. În acest an acţiunea a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie.

Este vorba despre o campanie de prevenire şi informare ce se adresează sătmărenilor de toate vârstele şi care nu sunt în evidenţele Centrului Antidiabetic Satu Mare. Cadrele medicale prezente la acţiune efectuează în cursul zilei de azi (până la ora 17.00) o serie de testări gratuite, de determinare a glicemiei, tensiunii arteriale, greutăţii corporale dar şi analize oftalmologice.

Potrivit celor declarate de medicii diabetologi, dr. Iosif Silaghi şi Marta Bzduch, în prezent, în evidenţele Centrului Antidiabetic Satu Mare se găsesc peste 18.000 de persoane suferinzi de diabet. „Este vorba despre o epidemie de diabet în întreaga lume. Dacă în 1999 aveam în evidenţele noastre aproximativ 2.300 de persoane bolnave de diabet, în 2013 numărul acestora a ajuns la peste 18.000”, a declarat dr. Iosif Silaghi.

Acţiunea de azi este organizată de Clubul Lions „Someş” Satu Mare în colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ şi Centrul Antidiabetic Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.