Încep „Zilele Şcolii de Arte” Satu Mare

cj-sm-adrian-stef
Evenimentele dedicate „Zilelor Şcolii de Arte” Satu Mare a fost tema conferinţei de presă susţinute azi, 14 noiembrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. La întâlnirea cu presa au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Rudolf Riedl, directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac şi reprezentantul Clubului Lions „Someş”, avocatul Horea Ungur.

Festivitate de deschidere a „Zilelor Şcolii de Arte” va avea loc marţi, 19 noiembrie cu începere de la ora 16.00. Evenimentul va fi găzduit de Galeria de Artă a CJ, spaţiu în care îşi vor expune lucrările cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare şi cei ai Şcolii de Artă „II Rákóczi Ferenc” din Téglás (Ungaria).

Seria evenimentelor va continua miercuri, 20 noiembrie cu un spectacol susţinut de elevii claselor de muzică populară ce va avea loc, de la ora 17.00 la Casa de Cultură „G.M. Zamfirescu”. Joi, 21 noiembrie, elevii Şcolii de Arte Satu Mare vor susţine un spectacol de muzică pop-rock, eveniment ce se va desfăşura de la ora 18.00 la sediul instituţiei de învăţământ de pe strada Ioan Slavici, nr. 6. Vineri, 22 noiembrie de la ora 17.00, va avea loc un spectacol de muzică clasică şi poezie găzduit de Centrul Multicultural „Poesis”. Seria evenimentelor dedicate „Zilelor Şcolii de Arte” se vor încheia sâmbătă, 23 noiembrie cu Festivalul-concurs naţional de muzică pop-rock „Muzica inimii mele” (MIM). Competiţia ce a ajuns la cea de-a VII-a ediţie se va desfăşura în intervalul orar 14.00-20.00 la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Premiile Festivalului-concurs MIM sunt următoarele:
„Marele premiu” al festivalului – 500 lei şi un trofeul confecţionat de Vasile Koter din cadrul Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare.
Categoria „Solişti”:
Premiul I – 300 lei
Premiul II – 200 lei
Premiul III – 100 lei
Categoria „Formaţii”:
Premiul I – 400 lei
Premiul II – 300 lei
Premiul III – 200 lei
Bugetul „Zilelor Şcolii de Arte” Satu Mare este de 3.450 lei, iar cel al Festivalului-concurs MIM de 15.000 lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.