Magazin de bijuterii din Satu Mare reclamat de UDMR la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

udmr

Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare “Miko Imre” din cadrul UDMR Satu Mare a formulat o plângere în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la adresa unui angajator, reprezentantul magazinului de bijuterii SC Lari Fashion SRL, din cauza unui anunţ apărut într-un cotidian din judeţul nostru.

“Este vorba despre un anunţ în care se spune că “Angajăm vânzătoare pentru bijuterii, de preferat cu experienţă în muncă, persoană tânără, aspect fizic plăcut. Exclus naţionalitate maghiară”. Am atras atenția ziarului care a publicat anunțul în legătură cu aspectul problematic al textului și am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui. Anunţul conţine şi un număr de telefon pe baza căruia se poate identifica firma. Este vorba despre magazinul de bijuterii SC Lari Fashion SRL. Firma a fost înregistrată în 2013”, ne-a declarat Szabolcs Nagy, preşedintele executiv al Organizaţiei Județene a UDMR Satu Mare.

“Cazurile de acest gen trebuie soluţionate din timp și tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare “Mikó Imre” din cadrul UDMR. Am înaintat petiția către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizat în patria sa, din cauza apartenenței naționale. Dorim să atragem atenția tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor”, a afirmat Csaba Pataki, președintele Organizației Județene a UDMR Satu Mare, consemnatarul plângerii privind anunţul în cauză.

 

 

8 Comentarii la "Magazin de bijuterii din Satu Mare reclamat de UDMR la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării"

 1. DAa   8 noiembrie 2013 at 6:31 pm

  mijtooooooooooo

  Răspunde
 2. oros m   8 noiembrie 2013 at 7:41 pm

  Angajatorul are dreptul sa angajeze pe cine vrea si de orice nationalitate. Nu a incalcat nici o lege, el doar a scris conditiile de angajare. Poate ca prefera sa auda formula de adresare,,poftiti,, si nu ,,teseic,, scuze ,stiu ca nu e scris corect dar nu stiu sa-l scriu in limba maghiara,,,,asa cum se intimpla de cele mai multe ori.

  Răspunde
 3. ardel   8 noiembrie 2013 at 7:59 pm

  oros ai dreptate …Romani din Romania nu au dreptul la munca la ei in tara daca nu stiu limba maghiara …extraordinar … unguri dau in judecata orice… dar ei ca sau p…t pe tricolor la bucuresti si au injurat imnul …..

  Răspunde
 4. ardel   8 noiembrie 2013 at 8:08 pm

  suntem prosti ca aceptam asa ceva ..la noi in tara.. cand o sa se ia masuri…la auto net de expemplu nu te angajeaza daca nu sti maghiara …iti dai seama la noi in tara ..ce ar trebui sa ii dam si noi in judecata pt discriminare?? ar trebui sa stiti

  Răspunde
 5. Blondutza Larisa   8 noiembrie 2013 at 8:17 pm

  suntem discriminati la noi in tara,ce sa mai:-j eu am vrut sa lucrez si mi s-a cerut limba maghiara la perfectiune.dar nimeni nu mediatizeaza cazurile astea.pt k daca s-ar face un sondaj cu cate pers au fost refuzate la angajare doar din aceasta cauza,ar sta altfel treaba,nu mi se pare normal,parerea romanilor nu prea mai conteaza in tara asta,sau mai bine zis la noi in oras,nu stiu daca mai exista asa ceva si in alte orase

  Răspunde
  • ion   8 noiembrie 2013 at 10:31 pm

   Draga Larisa, nu de limba vorbita ci de nationalitate e vorba…

   Răspunde
   • Vlad   9 noiembrie 2013 at 4:30 pm

    Ma ioane,tot discriminare ii si aia.Fac astia ce vor cu noi,………in tara noastra.Ma abtin de la alte comentarii……..

 6. Florin   9 noiembrie 2013 at 1:13 pm

  Este clar un caz de discriminare pentru ca se referea strict la nationalitate.Traiesc in Austria unde la angajare ti se cere de fiecare data sa cunosti Limba Germana.insa nu se specifica nationalitatea pe care nu trebuie sa o ai ca sa fi angajat De asemenea tot un caz de discriminare mi se pare faptul ca nu esti angajat intr-o firma daca nu vorbesti Limba Maghiara,,,Din cate cunosc eu Romania are o singura limba oficiala …..Pe de alta parte bijutiierul nu stie ce ,,perle" ascund femeile de nationalitate Maghiara…

  Răspunde

Scrie un comentariu