Se asfaltează de zor în tot judeţul

Autostrada Oasului1Autostrada Oasului2Drum Judetean 194 SM-Medies-Apa1 SM-Medies-Apa2
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a verificat azi, 6 noiembrie stadiul de executare a lucrărilor la câteva dintre obiectivele de investiţii din judeţ. Este vorba despre DJ 109 L, cunoscut ca „autostrada Oaşului”, DJ 194 dar şi la Drumul Naţional ce leagă Satu Mare de Apa.

Lucrările pe tronsonul Negreşti-Turţ (DJ 109 L) fac parte din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene în judeţul Satu Mare – DJ 109 L – Negreşti Oaş-Turţ”. Lucrările au fost proiectate de SC Aqua Cons SRL Oradea iar atribuirea acestora s-a făcut pentru o valoare totală de 48.328.021,39 lei inclusiv TVA. Lungimea totală a drumului este de 28,4 km.

Potrivit celor declarate de preşedintele CJ Adrian Ştef „s-a lucrat în toată această perioadă. Mai există un tronson de 600 de metri care urmează să fie asfaltat până vineri (8 noiembrie). În momentul de faţă lucrările de asfaltare la Autostrada Oaşului sunt executate în proporţie de 95%. Autostrada Oaşului leagă Negreştiul de Turţ”.

Vicepreşedintele CJ, Micea Govor a subliniat faptul că „deşi toţi cârcotaşii spuneau că Autostrada Oaşului nu se va realiza noi am demonstrat că se poate. Nu este singura investiţie din judeţ. Cu sprijinul Guvernului Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea lucrările la acest tronson de drum vor fi finalizate în scurt timp. Noi am demonstrat că se lucrează în judeţ, se fac investiţii de valoare şi vă promitem că vom continua în acelaşi ritm”.

Totodată, a fost verificat şi stadiul lucrărilor de modernizare executate pe DJ 194, pe o lungime de 10,4 km ce leagă localităţile Terebeşti-Ghilvaci-Moftinu Mare. Acest tronson face legătura şi cu groapa de gunoi de la Doba. Valoarea totală a investiţiei este de 22.881.107,20 lei. În momentul de faţă se lucrează la stratul de uzură pe acest tronson.

Conducerea judeţului a verificat şi lucrările executate la drumul naţional ce leagă Satu Mare de Odoreu, Medieşu Aurit şi Apa. Până în prezent există asfalt din Satu Mare până la ieşirea din comuna Odoreu, spre Medieşu Aurit. Covorul asfaltic continuă apoi pe raza localităţii Băbăşeşti şi se termină la aproximativ 100 de metri de la drumul de întoarcere spre centrul de comună. “Lucrările vor continua atât spre Apa cât şi între Odoreu şi Băbăşeşti unde există un tronson de 5,5 km care trebuie reabilitat”, a menţionat Adrian Ştef.

 

3 Comentarii la "Se asfaltează de zor în tot judeţul"

 1. clau   6 noiembrie 2013 at 8:41 pm

  si la satmarel cand se termina asfaltarea?

  Răspunde
  • dara`   6 noiembrie 2013 at 11:00 pm

   in 2099

   Răspunde
 2. Nos Son   7 noiembrie 2013 at 9:05 am

  strada proiectantului,se afla in satu mare in micro 16 si arata de ar fii fost razboi

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.